Waarom met rechterhand stopteken?

Ik moest laatst optreden als evenementen verkeersregelaar, en toen werd mij verteld dat ik met mijn rechterhand een stopteken moest geven, niet met mijn linker. Waarom is dit rechts? en mag dit niet met links.

en dan daarbij nog een vraag, de instructeur zei ook ''namens de gezamenlijke meldkamer, wens ik alle deelnemers en vrijwilligers heel veel plezier'' Wat/wie wordt bedoeld met ''de gezamenlijke meldkamer''?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de Bijlage II van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 staat voorgeschreven hoe de aanwijzingen dienen te worden gegeven. Het is dus vastgesteld welke gebaren en met welke arm de gebaren moeten worden gegeven. Het algemene stopteken is de rechterarm in de hoogte met de handpalm zichtbaar. Het is de bedoeling dat verkeersregelaars de uniforme tekens gebruiken zoals voorgeschreven om misverstanden en welles-nietes bij de verkeersdeelnemers te voorkomen. Een gezamenlijke meldkamer is de geïntegreerde meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst die met het alarmnummer 112 te bereiken is.

Toegevoegd op 12 juni 2018 16:51: bron
Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/2017...
http://www.gratisrijbewijsonline.nl/politi...
https://www.unity.nu/Artikelen/regio/hulpd...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100