Twee boetes op 1 dag uitgeschreven door een agent in burger, zelf niet ter plaatse. Wat zijn mijn kansen bij de rechtbank?

Ik kreeg vorig jaar op 1 dag twee boetes op mijn deurmat, een voor te lang links rijden op de snelweg en een tweede voor het afsnijden voor een andere auto op de snelweg. Nou wil het geval dat ik die dag helemaal niet ter plaatse was (omgeving Hoofddorp, terwijl ik vlakbij Eindhoven woon). Heb beroep ingesteld, waarbij ik in eerste instantie aandroeg dat ik op dat moment niet op betreffende plek geweest kon zijn (deed een pinbetaling een half uur voor tijdstip van de overtreding op ca. 150 km afstand van de plaats delict).

Voor 1 boete kreeg ik een brief dat mijn beroep werd afgewezen en ik toch moest betalen, dus dat heb ik gedaan en opnieuw bezwaar ingesteld. De tweede boete werd tot mijn verbazing kwijtgescholden omdat verbalisant niet voldoende bewijs kon leveren voor de overtreding.

Nu heb ik voor de 1e boete binnenkort een zitting bij de rechtbank, mijn vraag is: wat zijn mijn kansen? Van de 2 boetes is er 1 vernietigd wegens onvoldoende bewijs aangeleverd door de agent, voor de andere boete (door dezelfde agent uitgeschreven in prive tijd) moet ik dus voorkomen. Zelf had ik bedacht dat het of allebei betalen is of geen van beide, maar niet de ene wel en de andere niet. Iemand een idee van mijn kansen bij de rechtbank?

Weet jij het antwoord?

/2500

De kentekenhouder is verantwoordelijk voor wat er met de auto gebeurt. Dat de kentekenhouder zegt ergens anders te zijn geweest dan de plaats waar de overtreding zou hebben plaatsgevonden, wil niet zeggen dat de auto niet ergens anders kan rijden. Een bezwaar bij de kantonrechter moet dus niet over pintransacties gaan of over het ergens anders aanwezig zijn (een aantekening in een agenda is sowieso geen bewijs)van de kentekenhouder. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een kenteken niet goed wordt herkend. Het beroep/de bezwaarprocedure bij de OvJ en later bij de kantonrechter moet gaan over de plaats waar de auto op dat moment was, daar zijn bewijzen voor nodig. Toegevoegd na 7 minuten: Een bewijs via een pintransactie of een aantekening in uw agenda met de onderbouwing dat u ergens anders was, is dus vrij zwak, sterker nog, dat is helemaal geen bewijs dat de auto met uw kenteken niet reed waar de verbalisant deze tijdens de overtreding gezien heeft.

Bronnen:
http://www.uwwet.nl/veel-gestelde-vragen/p...
https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/bero...
https://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/bero...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100