Wat zijn de ongeschreven regels in het verkeer?

De vraag zegt het al, er zijn een aantal ongeschreven regels, maar ben best benieuwd of iedereen van deze op de hoogte is.

Toegevoegd na 35 minuten:
Misschien wat onduidelijkheid, ongeschreven regels zoals even je alarmlichten aan wanneer je een file tegenkomt of wanneer je plotseling moet remmen om het verkeer achter je te waarschuwen. Zulke "regels", ook een beetje sociaal weggedrag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Even knipperen met je lampen als iemand vergeten is z'n verlichting aan te zetten of juist onnodig met groot licht rijdt, Een signaal geven als je met z'n vieren op een gelijkwaardige kruising staat te wachten, om de anderen voor te laten gaan. En natuurlijk: Vriendelijk zwaaien als iemand z'n middelvinger naar je opsteekt.

Wees een heer in het verkeer! Help oude mensen met oversteken. Pas je snelheid aan als je langs fietsers rijdt(ze kunnen plotseling uitwijken)

- Ook op de fiets moet je je aan de verkeersregels houden - Als is de donkere fiets nog zo snel, mijn bumber achterhaalt hem wel - Langzaam aan doet vooruit gaan

Dat je 's nachts ná een gezellige avondje bij vrienden, niet luid claxonerend afscheid neemt....

Volgens Koos Spee (ooit in Wegmisbruikers) helemaal fout, maar soms kan het wel degenlijk de doorstroom bevorderen: Even een baan naar links opschuiven om plaats te maken voor een invoeger die wat moeite heeft om snelheid te maken. Zéker als je dat ziet gebeuren op een verkorte invoegstrook.

Boem=ho Toegevoegd na 3 minuten: Geen mist achterlampen gebruiken als er geen zeer dichte mist is.

Bij een kruissituatie waar dat goed uitkomt: allebei de binnenbocht nemen zodat je elkaar niet hindert. Wel ff oogcontact zoeken. Niet op het laatste moment remmen voor een fietser die voorrang heeft: jij weet wel dat je remmen goed zijn, maar de fietser niet...

Richting aangeven bij het oprijden van de rotonde - een kwart rotonde: richting naar rechts - een halve rotonde: geen richting - driekwart rotonde: richting naar links Wettelijk gezien is alleen bij het verlaten van de rotonde richting aangeven verplicht, maar bij het oprijden is het ook handig zodat de anderen al weten waar je er af gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100