mag ik rijden na mijn scooter examen?

19 april heb ik mijn theorie examen voor mijn scooter. een vriend van mij zegt dat zijn broer was geslaagd voor zijn praktijk examen en dat hij toen een tijdelijk papier kreeg tot dat hij zijn rijbewijs ophaalde bij het gemeentehuis die tijdelijk geldig was als rijbewijs, klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook al heb je beide examen misschien gehaald, zonder een scooter rijbewijs mag je nog steeds niet scooter of brommer rijden en dit wordt door de politie zwaar bestraft met een dikke bekeuring. Ook kun je pas een verzekering aanvragen als je een scooter rijbewijs hebt, wel kun je ervoor zorgen dat je alles al geregeld hebt met een verzekeringsmaatschappij zodat je alleen nog maar telefonisch die dag zelf hoeft te bevestigen dat je een scooter rijbewijs hebt en dan hoef je alleen nog maar je rijbewijs nummer door te geven zodat je daarna direct kan wegrijden. Laat je niets wijs maken, een tijdelijk rijbewijs bestaat niet.

Nee klopt niet. Alleen het rijbewijs is geldig. Met een slagingsbewijs kan je een rijbewijs aanvragen, maar je mag er niet mee rijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100