Waarom springen stoplichten soms op rood om vervolgens direct weer op groen te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stoplichten reageren tegenwoordig bijna allemaal op het verkeer. En als er een gat valt in het verkeer dan "denkt" het stoplicht dat er geen verkeer meer is en springt op rood. Op die manier kan hij sneller weer op groen springen voor verkeer vanuit een andere richting. En als jij uit diezelfde richting komt kan het zijn dat hij voor je neus dan meteen weer op groen springt.

Om de snelheid er uit te halen. Toegevoegd na 2 minuten: Niet erg milieuvriendelijk helaas. Afremmen en opnieuw weer gas geven om vaart te maken. Je kunt beter in een gelijkmatige snelheid blijven rijden. De bedoeling is vast goed.

om te zorgen dat mensen niet hard over de kruising rijden

Snelheid dempen, maar wel degelijk ook software bugs. Of beter gezegd, software beperkingen.

Huidige verkeerslichten springen op rood als ze constateren dat er een gat valt nadat een rits auto’s het kruispunt is gepasseerd. De informatie krijgen ze van meetlussen in het wegdek. Vervolgens mag een ander verkeerslicht op groen. De volgorde waarin dit gebeurt, is van tevoren ingesteld. Ook zijn er maximale tijdsduren bepaald voor groen licht, afhankelijk van hoe druk het gemiddeld is op de wegen.

Bronnen:
http://www.fietsersbondamsterdam.nl/_media...

Dat gebeurt alleen als er weinig verkeer is en het een verkeersregelinstallatie is die reageert op detectielussen. Als er geen auto's de kruising meer naderen, gaan alle lichten op rood (van alle richtingen uit). Kom jij dan aan, dan wordt dat gedetecteerd door een meetlus in het wegdek een stukje voor het verkeerslicht. En dan kan het licht direct op groen springen omdat de andere lichten al op rood staan. Dat zal dus niet gebeuren als het drukker is, want dan wordt gewoon het programma afgewerkt van de VRI. En als er ergens geen fietser, voetganger of auto vandaan komt, dan wordt die cyclus overgeslagen.

Dan zit er zowel een tijdschakeling als een sensor in... de tijdschakeling laat 'm op rood springen, maar de sensor geeft een signaal van jouw komende voertuig, en dus springt ie weer op groen... Dit gebeurt alleen als er bij de andere richtingen niemand staat, anders gaan die voor...