mag je een gepaint nerf gun mee het land in brengen via ebay??

het lijkt een beetje op een echt geweer mag dat dan??

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat valt onder de Wet Wapens en Munitie. Deze wapens mag je niet importeren.

Nee... Realistisch ogende wapens zijn net zo verboden als de originele... Gelukkig maar...

Nee natuurlijk niet. Elk vuurwapen dat niet van echt te onderscheiden is is verboden. Dus hoe je het het land laat binnenkomen maakt niets uit.

. Op illegaal wapenbezit en illegale handel in wapens staan in Nederland forse boetes en gevangenisstraffen. Als u een wapen bezit of wilt aanschaffen is het belangrijk dat u weet aan welke regels u zich moet houden. Bezit van alle wapens verboden Wapenwetgeving in Nederland Wapen- en munitiecategorieën Handelingen met wapens Ontheffing aanvragen Algemene informatie over wapens en munitie Meer informatie Bezit van alle wapens verboden In Nederland is in principe het bezit van alle vuurwapens verboden. Uitgezonderd zijn bepaalde antieke vuurwapens die vallen onder de vrijstelling van artikel 18 van de Regeling wapens en munitie (RWM). Dit artikel is schematisch weergegeven in het beslissingsschema vrijstelling. Verder kunnen er voor bepaalde groepen, zoals sportschutters, verzamelaars of jagers vergunningen worden verleend. Daarnaast zijn ook niet-vuurwapens verboden. Niet-vuurwapens zijn onder andere diverse messen (bijvoorbeeld stiletto's), nepwapens, realistisch uitziende speelgoed- en luchtdrukwapens, stroomstootwapens en zelfverdedigingswapens (bijvoorbeeld pepperspray en traangas). Wapen- en munitiecategorieën Wapens en munitie zijn volgens de Wet wapens en munitie ingedeeld in vier categorieën. Categorie I Ongewenste niet-vuurwapens zoals stiletto's, katapulten en pijlen Speelgoedwapens die zo sterk op echte wapens lijken dat ze voor bedreiging gebruikt kunnen worden Categorie II Militaire wapens, zoals handgranaten Voorwerpen met giftige of weerloosmakende stoffen Categorie III Pistolen, revolvers en geweren Alarmpistolen en werpmessen Categorie IV Blanke wapens, zoals messen, zwaarden en kruisbogen Wapens die niet als wapen bedoeld zijn maar wel zo gebruikt kunnen worden, zoals keukenmessen of honkbalknuppels Toegevoegd na 1 minuut: Nepwapens invoeren Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. Of 'wapens' die onderdeel uitmaken van een spelcomputer. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben.

mag je wel een ongepant nerf gun importeren zelf in het vliegtuig meenemen bedoel ik dan ?? en mag je met nerf guns overstraat lopen ?? ik vraag het maar even hier want bij een eigen zal het langer duren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100