Wat is het verschil tussen een meerassige aanhangwagen en een middenasaanhangwagen?

Toegevoegd na 9 minuten:
en dan bedoel ik niet de eisen, maar hoe je het aan de aanhangwagen kan zien, hoe weet je of het een meerassige is of een middenas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschil ziet u hier onder: Meerassig kan/mag meer gewicht vervoeren en heeft een eigen kenteken Enkel assig tot 750, en heeft het kenteken van de vervoerende auto

Het gewicht wat het kan/mag dragen, en het type rijbewijs wat je nodig hebt.

Een meerassige aanhangwagen heeft minimaal twee assen, waarvan de voorste draai(stuur)baar en dus verbonden is met de dissel. Een middenassige aanhangwagen heeft één vast as ongeveer in het midden van de aangangwagen. Deze is niet draai(stuur)baar. De dissel zit voor aan de aanhangwagen star verbonden. Je ziet deze aanhangwagens veel in Duitsland voor wat lichtere laadvermogens. En lekker goedkoop natuurlijk.

Bij een meerassige aanhangwagen of schamelaanhangwagen zijn de assen verder uit elkaar geplaatst nl aan de voorzijde met een draaibare schamel,en aan de achterzijde zijn een of meerdere assen vast gemonteerd bij meer dan een as vaak in tandem ,het voordeel van deze constructie is onder andere de lagere druk op de koppeling met het trekkende voertuig en de mogelijkheid om de laadvloer verdiept te plaatsen. De middenasaanhanger hierbij staan de as of de in tandem geplaatste assen in het midden van de laadvloer waardoor de aanhanger bij beladen toestand harder op de kopelling drukt. Het voordeel van een middenas aanhanger is de betere manouvreerbaarheid vooral bij het achteruit rijden.het nadeel is de mindere gewichtsverdeling vooral in gedeeltelijke beladen toestand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100