Wat kan er met het hondje van mijn broer zijn, als hij een hele harde buik heeft?

Het hondje van mijn broer is 7 jaar, is een kruising tussen een yorkshire terrier en een papillon.

Sinds maandag heeft hij een hele harde buik. Het buikje is niet opgezet, alleen heel hard. Ook rilt hij heel erg veel alsof hij heel zenuwachtig is, of alsof hij het heel koud heeft.

Normaal barst hij van de energie maar nu helemaal niet. Hij slaapt heel erg veel en blaft helemaal niet. Dat is niet zoals ik Fawkes ken. Normaal blaft hij heel erg veel en hij is niet moe te krijgen, ja voor een kwartier en is dan weer opgeladen.

Ik hoef er natuurlijk niet bij te vermelden dat Fawkes al lang bij de dierenarts is geweest. Maar tot nu toe heeft hij niets kunnen vinden. Hij heeft medicijnen gehad, maar deze doen nog niet. Er is een foto gemaakt, maar daar was niets op te zien, behalve een iets vergroot hart, maar dat komt vaker voor (volgens de DA)

Sinds vandaag heeft hij er weer een medicijn bij, maar er is nog niet veel verbetering. Hij wil wel eten, maar is toe moe om naar zijn bak te lopen. Dus je moet het voor hem neerzetten anders eet hij niet. de medicijnen die hij krijgt zijn om zijn darmen tot rust te brengen.

Hij drinkt wel goed. Morgen krijgt hij een echo, maar ik vroeg me af of iemand zo iets ook al eens heeft mee gemaakt, en een idee heeft wat er zou kunnen zijn.

Toegevoegd na 5 minuten:
Die ringetjes op de röntgenfoto zijn van het tuigje dat Fawkes om had op het moment van de foto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk aan een nek- of rughernia, dat trillen, maar ook een harde buik kan daarnaar verwijzen. Ook kan het niet naar zijn bak willen lopen, niet naar zijn bak kunnen lopen zijn, leg dit ook eens voor aan de dierenarts.

Heeft de dierenarts ook naar een maag-kanteling gekeken? Dan kan de buik namelijk ook erg hard worden en eten zit er dan natuurlijk helemaal niet meer in. De hond van een kennis had laatst exact dezelfde symptomen, en die bleek een halve schapenvacht te hebben verorberd. Heeft het hondje iets raars gegeten voor zover je weet? Of is hij direct na het eten heel wild gaan stoeien? Zo ja, geef dit dat dan aan bij de arts, dan kan hij kijken of het hieraan ligt Heel veel succes in elk geval! En sterkte voor het beestje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100