Wordt je geflitst met een groene licht?

Ik reed vandaag in Tilburg met mijn scooter op de weg, mocht hier 45km, reed (denk ik) 50, wat dus nog mag. Maar ik kwam langs een flitspaal, en dacht een groene licht te zien. Flitsen ze ook met groen? Ik dacht alleen rood en wit.
Ik bedoel dus of de flitspaal groen licht kan geven, als je snel rijdt. Niet bij een verkeerslicht

Toegevoegd op 05 maart 2018 18:27: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Als de camera is ingesteld op snelheidsmeting, dan flitst hij ook bij groen licht als je te snel rijdt.

Flitspalen zijn vaak ingesteld op snelheidsmeting. De flitspalen bij de verkeerslichten staan er vaak om te voorkomen dat men bij oranje licht harder gaat rijden. Dan wordt er geflitst. Verder wordt er ook geflitst als men bij groen te hard rijdt.

Alle flitspalen in Nederland zijn digitaal. Hoewel ook de overheid bij monde van het Openbaar Ministerie nog dikwijls spreekt van flitspalen, werken deze al een lange tijd niet meer met een lichtflits. Flitslampen van de analoge flitspalen bestonden zowel uit wit, rood als blauwe lampen, maar die flitspalen zijn er allang niet meer De analoge flitspalen zijn vervangen door de digitale flitser, zij werken continu en maken gebruik van een infraroodflitser. De flits van infrarood licht is door de weggebruikers niet te zien. De gemeente Tilburg heeft sedert 2013 de analoge flitspalen al vervangen door digitale flitsers. Als u denkt groen (misschien meer blauw) flitslicht gezien te hebben dan staat daar een zeer oud type analoge flitspaal met blauw venster als filter voor de flitslamp. Of er staat een zeer oude Belgische flitspaal, die hebben een groen glas voor de camera anders zijn de rode Belgische nummerplaten vrijwel onleesbaar. Deze laatste mogelijkheid lijkt mij wel erg sterk.

Toegevoegd op 23 mei 2018 12:01: bron
Bronnen:
http://flitsers.net/flitspaal/1939
https://www.bd.nl/boxtel/op-de-bon-deze-fl...
https://www.inshared.nl/nieuws-en-leuks/fe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100