Hoe is het hier in Belgie mogelijk dat er duizend kilometer fille onstaat als er 3-4 cm sneeuw is gevallen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Belgie (en Nederland) zijn wij er niet op voorbereid. We hebben te weinig zout, het asfalt kan niet tegen die zout, en niemand heeft winterbanden. Tevens hebben wij tijdens rijlessen nooit geleerd hoe om te gaan met sneeuw. Dus iedereen past zijn angstige snelheid aan met als gevolg veel files. Ik sprak laatst iemand uit Finland die vertelde mij dat het daar verplicht is om met sneeuwbanden te rijden en ze daar nog nooit met zout hebben gestrooid. Ze schuiven het sneeuw gewoon weg van het wegdek. En alles verloopt gladjes :). Tja, misschien moet we in Nederland en Belgie ook maar winterbanden gaan verplichten, het kost wat maar het is toch zeker ook voor ieders veiligheid!

Omdat de wegen niet gestrooid en geruimd zijn en mensen geen winterbanden hebben, gaat de snelheid vand e automobilisten omlaag van 120kpu naar 20 kpu. Dit verlaagd de verkeerscapaciteit dusdanig dat de weg te vol wordt, en men stil komt te staan. En voila: Files. Als dit op het juiste moment gebeurd (Vlak voor de grote spit-golf begint) dan komt elke automobilist die van zijn werk naar huis wil in de file te staan.

In Belgie is alles mogelijk.

Belangrijk is ook dat de rijlessen anders zijn in Belgie dan in Nederland. In Nederland leert iedereen in elk geval de theorie van het rijden in sneeuw. Dus zijn er meer mensen die op een juiste manier (na enige oefening) in de sneeuw kunnen rijden. In Belgie wordt dit (naar mijn weten) niet gevraagd bij theorie examen, wat ervoor zorgt dat veel mensen niet weten hoe ze moeten rijden met sneeuw. Daarnaast heeft sneeuw natuurlijk ook een grotere impact in bergactige gebieden. Heuvelaf en -op met sneeuw is veel lastiger en gevaarlijker dan rechtuit rijden.

Omdat ze op de stoep gaan rijden met sneeuw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100