Waarom is de lpg-pomp van een Makro tankstation alleen tijdens winkeluren te gebruiken?

Dit viel me vanavond op toen we gingen tanken bij de Makro, bij de pomp met LPG stond een bordje met de vermelding dat deze alleen tijdens winkeluren in gebruik is. Het tankstation en de overige pompen zijn 24 / 7 open, waarom de LPG-pomp dan niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Makro ligt vaak op een industrie gebied. Het is waarschijnlijk gewoon te duur om alle elektriciteit aan te laten voor de 3 mensen die er evt gebruik van willen maken.

Dat zal te maken hebben met veiligheid. LPG mag bijvoorbeeld niet in woonwijken verkocht worden uit veiligheidsoverwegingen. De Makro heeft w.s. een vergunning om onder toezicht LPG te verkopen.

De wet verplicht de aanwezigheid van een bediende in het station als er LPG getankt wordt. Daarom kan je nooit buiten de openingsuren LPG tanken.

Dit is op ieder tankstation (ik ben daar werkzaam). Dit is ivm de veiligheid. Gas kan namelijk ontsnappen en er moet de mogelijkheid zijn dat een persoon met verstand van zaken in kan grijpen. Bovendien heeft gas nog een extra gevaar. LPG is namelijk zwaarder dan lucht waardoor het onzichtbare goedje over het terrein zwerft waarbij met een kleine ontsteking explosie gevaar kan komen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100