Reserve vd tank oprijden schijnt slecht te zijn. Vw de gruis in de diesel. Maar zit er wel gruis in de diesel als ik altijd ver de reserve op rijd ??

Diesel en gruis

Weet jij het antwoord?

/2500

Het maakt m.i. niets uit, de aanzuiging van de pomp zit sowieso helemaal onderin de tank. Verder heb je een brandstoffilter dat eventuele ongerechtigheden tegenhoudt. Het nadeel wat je bij een totaal leeggereden tank hebt is dat de auto moeilijk zal starten als je weer getankt hebt omdat het brandstofsysteem eerst ontlucht moet worden. Bij oudere auto's moet je dat ontluchten zelfs handmatig doen voordat je de motor start.

Als je de tank regelmatig ver in z'n reserve leeg rijdt dan is dat niet bezwaarlijk. Wel bestaat de kans dat een lege tank makkelijker condenseert waardoor zich condenswater vormt in de tank. Dat water is zwaarder dan de olie dus dat zal zich onderin de tank verzamelen. De dieselolie drijft dan op een laagje water. Op een gegeven moment is er dan zoveel water in de tank gekomen dat het wel gevaarlijker gaat worden. De niveaumeter geeft de brandstofhoeveelheid dan nog steeds wel aan maar het onderste deel is water wat dan aangezogen gaat worden.... en daar rijdt de auto echt niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100