Hoe kun je het beste lopen op het ijs op straat?

Hier zijn de straten totaal veranderd in ijsbanen. Je moet heel goed uitkijken maar ik heb gewoon spierpijn van het geforceerd lopen. Heb schoenen aan met een goed profiel en zijn stevig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Sokken over je schoenen aantrekken......!

Als je al schrik hebt om te vallen loop je automatisch geforceerd. Probeer gewoon te lopen.

Je moet niet geforceerd lopen. Gewoon kalm in een recht lijn. Als je een bocht maakt, doe dat beheersd doch ontspannen. Je moet er vooral voor zorgen dat de zolen van je schoenen niet gaan draaien (bewegen relatief tov de grond terwijl de zool en grond met elkaar in contact zijn). Vermijd oneffenheden wanneer deze hard bevroren zijn. Suc6.

Sokken over je schoenen heen doen. Heb je die niet, neem dan korte riempjes, bijvoorbeeld van die klittenbanddingen, en doe die rond je schoenen (zodanig dat ze onder je zool doorgaan natuurlijk). Alternatief is lopen met de langlaufpas, dus gecontroleerd glijden.

Heel voorzichtig Toegevoegd na 1 minuut: Even serieus. Recht op lopen. En op de TaiChi wijze. Dat houdt in dat je pas een voet optilt, als je 100% gewicht op de andere voet is.

Heel goed afrollen.

Bind ouderwetse metalen pannenschuurders onder je schoenen, je loopt dan als een kievit...

Zoals je het beste kan lopen kan je pas als je in de leer bent geweest bij een Tai Chi meester ;-) Meester Chang zoefde over het ijs heen op volgende wijze. Gebogen knieën, zodat hij dichter bij de grond is en zijn voeten makkelijk verder uit elkaar kan zetten. Zijn onderbenen loodrecht boven de voeten. De voeten (tenen) 45 graden naar buiten gedraaid. De armen van het lichaam, en de handen/onderarmen naar voren (om evenwicht te houden). Korte stapjes, pas 1 voet optillen als de andere voet volledig vlak op de grond staat. Maar goed dit ziet er verder volledig maf uit, maar hij ging als een razende over het ijs en verloor geen enkele keer zijn voeting. ;-) Toegevoegd na 9 minuten: Fout zinnetje: Zijn onderbenen loodrecht boven de voeten. Moet zijn: Zijn onderbenen juist nooit loodrecht boven de voeten.

met gebogen benen lopen, daardoor heb je meer stabiliteit. Toegevoegd na 36 seconden: ik bedoel dus niet helemaal gebogen, maar een klein beetje doorzakken

Met zulke ijzertjes onder je schoenen loop je zo weg. http://diversen.aanbodpagina.nl/anti-glij-ijzer

Stap voor stap...

je kunt ook in de graskant gaan lopen als deze naast de straat ligt tenminste.en de tip van sokken over je schoenen deze helpt ook...

je moet proberen om tijdens het lopen niet af te zetten maar je voet optillen bij iedere stap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100