Waarom zie ik op de wegen steeds 2 of 3 sneeuwschuivers achter elkaar aan rijden ipv op 3 verschillende plaatsen bijv?

Lijkt zo overbodig...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eerste haalt de middenstrook aan sneeuw weg, maar die heeft een probleem. Hij laat namelijk een dik spoor achter aan beide kanten van zijn wagen. dus de tweede wagen haalt dat spoor weg als het goed is, zodat de weg goed schoon is. Het verschilt soms ook of ze de hoogte van de sneeuw weg halen. De eerste doet dan de bovenste tien centimeter, de tweede de volgende, en dan hangt het er maar vanaf hoe dik de sneeuw ligt hoeveel wagens je nodig hebt! Het hangt ook een beetje van het soort weg af of er één twee of drie sneeuwwagens rijden :-)

3 sneewschuivers gaan waarschijnlijk naar de snelweg, eentje tijd op de linkerhelft en duwt de sneeuw naar de rechterhelft. Hier rijd de 2e sneeuwruimer die de sneeuw naar de vvlugstrook schuift. De laatste achterste sneeuwruimer rijdt op de vlugsstrook en duwd hem helemaal naar de zijkant van de weg.

Als ze achter elkaar rijden dan zijn ze op weg naar de werkplek. Als ze werken dan: rijden ze niet achter elkaar maar schuin achter elkaar. De eerste op het meeste linkse gedeelte schuift het naar het midden, de tweede schuift de massa van het midden naar de zijkant en de derde schuift het in de berm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100