Ik heb een tijdje terug een aanrijding gehad. Het was de schuld van de tegenpartij. Hij reed achteruit.Nu krijg ik slechts 50% vergoed. Klopt dit wel?

Mijn verzekering heeft de kosten proberen te verhalen op zijn verzekering, maar nu krijg ik dus bericht dat ik slechts 50% vergoed krijg. Of ik even € 265 binnen 2 weken wil overmaken. Als ik dat niet doe dan heeft dit effect op mijn bm schaal. Dit zou betekenen dat ik in 5 jaar ruim € 1200 meer premie moet betalen. De schade was niet enorm groot, dus als ik dit had geweten had ik het wel anders aangepakt. De verzekering heeft mij hier niet op gewezen. Ik dacht dat als de andere partij schuld bekende dat mijn schade gewoon vergoed zou worden. Heb ik gelijk? Of heb ik gewoon pech?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou, voor zover ik weet, moet je 100% vergoeding krijgen. Maar het zou er ook aan kunnen liggen dat ze niet 100% helemaal weten of het de shuld was van de acheruitrijder, dat je dan maar 50% kreeg.

Wat deed jij ten tijde van de aanrijding? Stond je stil of reed je net weg uit parkeerstand? Enkel het achteruit rijden levert geen volledige aansprakelijkheid op wanneer je zelf ook een bijzondere manoeuvre maakt. Vraag om duidelijke uitleg waarom dit standpunt is ingenomen. Vraag om een kopie van het door de wederpartij ingevulde schadeformulier. Ook de achterzijde en controleer dat met het eigen exemplaar. Zijn er extra kruisjes geplaatst? Ook getuigen kunnen nuttig zijn. In Nederland mogen ook inzittenden van het eigen voertuig als getuigen dienen. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100