Hoe moeten mijn dieren mee naar Amerika?

Ik zit met een klein probleempje!Na een tijdje ga ik verhuizen naar Amerika(woon nu in Amsterdam).Maar ik heb een hond en een getemde kraai die ik moet meenemen.Hoe mag ik ze meenemen en wat is de beste manier?(Ik bedoel,of het per vliegtuig(slecht voor de bloeddruk van de dieren),privejet,maar dat mag niet boven de oceaan denk ik,of cruiseboot ofzo moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

gebruikelijk is dat dieren in een transportkooi in het vrachtgedeelte van een vliegtuig reizen, dat zou de snelste manier zijn. belangrijk is dat je informeert naar de vereisten/regels van de vliegmaatschappij en van de u.s.a. (i.v.m. injecties tegen bepaalde ziektes) en uiteraard een zo snel mogelijke reis bij voorkeur zonder overstap (!) regelt. als je, wat niet het geval is, naar engeland zou verhuizen, zouden de dieren ook nog in quarantaine moeten. dat houdt in dat ze 3 of 4 maanden in afzondering moeten zitten, om erachter te komen of ze wel gezond zijn.

Je kraai gaat, denk ik, het grootste probleem geven...want zowel op een cruiseschip als in een vliegtuig gaat dat niet lukken, voor zover ik weet. Misschien is het een betere oplossing om een nieuw baasje voor je kraai te zoeken, en hem goed verzorgd hier te laten. Een privé-vliegtuig zou de enige uitzondering zijn, maar dan heb je, denk ik, de hoofdprijs van de staatsloterij nodig om dat te bekostigen.... Als je een hond een maand van tevoren went aan z'n skykennel is het goed te doen hem mee te nemen als jij overvliegt. Honden worden in een kleine ruimte in de belly van het vliegtuig vervoerd, die verlicht en verwarmd wordt tijdens de vlucht. Als de papieren en inentingsbewijs aan de kennel bevestigd zijn, zal hij zelfs op transitluchthavens even uitgelaten worden, en gevoerd worden en water krijgen. Het is niet leuk, maar kampioenhonden voor bijv. de Cruft vliegen regelmatig, en daar wennen ze aan. Ook zijn er mensen, die hun honden altijd mee laten vliegen als ze op vakantie gaan, dus één keer 'afzien' moet kunnen. Het wennen doe je, door de mand van je hond weg te halen, en de kennel als zijn mand te gaan gebruiken. Je voert hem erin, er staat drinken in, en z'n deken, natuurlijk, en dan af en toe het deurtje dicht. Als hij gaat piepen en janken negeren : het deurtje gaat pas weer open, als hij geen protest meer laat horen, en hij rustig is of ligt te slapen. Hij leert in die maand, dat de kennel zijn 'veilige plekje' is. Maar vogels in de cabine ( dat zou je optie zijn...) is voor zover ik weet bij geen enkele maatschappij toegestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100