Hallo, ik heb een 9.9 pk buitenboord motor van suzuki en waar zit de impeller?

Ik heb gehoord dat je de impeller elk jaar moet vervangen, alleen weet ik niet precies waar de impeller zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wist niet eens wat het was. :) Maar hier een link hoe je hem moet vervangen. (Wel in het Engels.) 1. Verwijder schroeven waarmee de de waterpomp bevestigd is. 2. verwijder de kap op de pomp en vervang impeller. 3. ect. Toegevoegd na 3 minuten: Nr 9 op het plaatje: http://www.justanswer.com/uploads/orcamarine/2008-09-09_104041_dt40impeller.jpg

Bronnen:
http://www.ehow.com/how_7886016_change-imp...

Elk jaar, tja, dat roept men, ik doe het niet elk jaar. De impeller zit tussen de waterinlaat en de motor. Het is een rubberen ster die het water de motor in pompt. Daar deze wordt aangedreven door de motor zit hij meestal precies op de plek waar de motor daadwerkelijk het blok ingaat.

Om de impeller te vervangen moet eerst eerst het staartstuk van de motor afgehaald worden. Deze zit met 4 bouten vast. Ook de schakelstang (waarmee de schroef vooruit en achteruit gezet kan worden) moet worden losgehaald. Helemaal zeker hoe dat bij een Suzuki zit weet ik niet maar waarschijnlijk zijn de twee delen verbonden met een lange verbindingsmoer. Dan kan het staartstuk naar beneden geschoven worden. Lukt dat niet direct dan voorzichtig kloppen met een rubber hamer. Je ziet dan de waterpomp om de aandrijfas zitten. het is dan een kwestie van de pomp demonteren. De impeller kan dan naar boven van de aandrijfas af geschoven worden. Als de impeller nog heel is en de lamellen zijn niet sterk verbogen hoeft deze niet vervangen te worden. Een impeller verliest na een aantal jaren zijn veerkracht en moet dan vervagen worden. Smeer voor het monteren de binnenkant van de waterpomp in met een beetje vet en draai de aandrijfas als je de waterpomp weer op zijn plek drukt, zo voorkom je dat de impeller beschadigd bij het monteren. Vergeet ook niet alle bouten in te vetten voor je ze weer monteert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100