Waarom wordt het verkeersbord "voorrang op verkeer van links" neergezet?

Je hebt normaliter toch altijd voorrang op verkeer van links.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is om jou er op attent te maken dat er een zijweg van rechts is. Toegevoegd na 19 minuten: van links bedoel ik uiteraard.

Bij een gelijkwaardig kruispunt of een t-splitsing

Omdat op een voorrangsweg de regels anders zijn. Jij kan nu bv veilig inhalen omdat degene op de zijweg jou op de voorrangsweg als je inhaalt voorrang moet geven.

http://www.gratistheorie.nl/verkeersborden/theorie/voorrang/zijweg-links.html De meeste mensen vinden dit een beetje vreemd bord, want de betekenis van dit bord is dat bestuurders van links voorrang moeten verlenen aan jou. Nu denken veel mensen dat hebben wij toch altijd al. Dit klopt. Alleen nu komt er een tram van links; die moet je normaal wel voorrang verlenen, in dit geval dus niet. Dit bord geeft een voorrangskruispunt aan. Eigenlijk dezelfde betekenis als bord B1 (http://www.gratistheorie.nl/verkeersborden/theorie/voorrang/voorrangsweg.html), echter dan niet van toepassing op de hele weg, maar alleen op het desbetreffende kruispunt. Het volgende kruispunt kan een gelijkwaardig kruispunt zijn. Dit bord wordt altijd geplaatst in combinatie met bord B6, B7 en/of haaientanden op de kruisende weg. B4Dit bord wordt niet toegepast op een kruispunt van fietspaden of fiets/bromfietspaden. Indien het wenselijk is om de voorrang te regelen, is alleen het aanbrengen van haaientanden op het wegdek voldoende.

Bronnen:
http://www.gratistheorie.nl/verkeersborden...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100