Waarom springen de stoplichten van fietsers/voetgangers toch op groen, ook al heeft niemand op het knopje gedrukt? Is het knopje eigenlijk overbodig?

Als het knopje overbodig is dan staan de auto's ook overbodig te wachten waardoor er overbodig veel uitlaatgassen de lucht in gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Soms heeft een voetganger/fietser er geen erg in dat hij/zij op een knopje moet drukken om vlugger groen licht te krijgen. Om deze reden zal het licht na verloop van tijd toch een keer op groen gaan. Het knopje is dus niet overbodig, het zorgt er voor dat ja vlugger groen krijgt.

Zit een sensor in, zwaai maar eens voor het knopje, het lampje gaat vaak al branden voordat de knop is ingedrukt

Naast dat er dus een stoplichten patroon is hebben ze vaak ook een stroomlus in de grond en een knop ook op de weg waar de auto rijden zijn des stroomlussen vaak waar je een knop ziet zit er geen stroomlus onder het wegdek De knop versneld het vaste patroon door te checken of er verkeer is en kan eventueel het patroon zodanig veranderen dat je voorrang krijgt dus die knop zit er niet voor niets al zijn er sommige die waarschijnlijk nauwelijks het patroon zullen veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100