Hoe moeten de zij spiegels van een auto staan bij een drie deurs??

Wie heeft de gouden tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afstellen spiegels De spiegels zijn goed afgesteld, wanneer optimaal zicht wordt gekregen. Buitenspiegel(s): § de (denkbeeldige) horizon op ongeveer ¼ deel van de bovenzijde in die spiegels zichtbaar is § in de linkerbuitenspiegel nog juist de linkerzijkant van de auto zichtbaar is en een zo groot mogelijk deel van het weggedeelte links naast en achter de auto kan worden overzien § de rechterbuitenspiegel nog juist de rechterzijkant van de auto zichtbaar is en een zo groot mogelijk deel van het weggedeelte rechts naast en achter de auto kan worden overzien Binnenspiegel § in het verticale midden van de spiegel het verticale midden van de achterruit zichtbaar is § hoogte zodanig dat optimaal zicht wordt verkregen Opmerking Het afstellen van de spiegels dient voor aanvang van de rit te gebeuren Bij het afstellen wordt aanraking van het glas zoveel mogelijk vermeden

Bronnen:
http://www.theorieles3d.nl/pages/sub/29665...

Je kan ze instelln dat jij goet achteruit kunt kijken. Zo heb je het beste zicht op de weg

Gewoon net als bij een 5 deurs, dat je een klein stukje van de auto in de spiegel ziet. Je blijft alsnog een dode hoek houden ongeacht of je een 3- of 5 deurs auto rijdt. Je hebt hiervoor wel ronde/bolle spiegeltjes voor die je op je bestaande spiegel plakt en zodoende de dodehoek vermijdt. Ik denk dat je hier namelijk op doelde.

3- of 5-deurs auto maakt niet uit (waarom zou het?). Juiste afstelling voor zowel linker als rechter buitenspiegel is: stel de spiegel zo af dat je, vanuit je zithouding, de zijkant van de auto nog net ziet. Hierdoor verklein je de dode hoek. Let wel op de horizon in het spiegelbeeld. Plaats deze op de juiste hoogte ( 1/4 van de bovenkant van de spiegel), anders merk je anderen niet tijdig genoeg op.

Bronnen:
Rijopleiding in Stappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100