Is het legaal om de vermogen van je auto te verhogen?

Hoeveel procent mag je de vermogen van je auto verhogen voor dat je het moet laten herkeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het i.d.d. niet toegestaan, om zonder herkeuring van de RDW, iets aan jou voertuig te veranderen. Zelfs een bredere band monteren is in wezen al in strijd met de regels als je dit ongekeurd doet. In de praktijk zul je hier niet veel van merken, kleine veranderingen worden doorgaans door de vingers gezien (zowel politie als APK keuring) Als je het motorblok van jou auto verwisseld moet je eigenlijk dit ook laten keuren omdat motor nummer en chassis nummer niet meer met elkaar overeenkomen. Als de RDW een kenteken afgeeft zijn alle gegevens bekend en in die configuratie is het voertuig toegelaten voor de openbare weg, op het moment dat je daar iets aan wijzigt moet de RDW hiervan op de hoogte zijn (zij passen dit dan aan in hun systeem) mits het goedgekeurd word. Zelfs als je jou voertuig een andere kleur geeft, dien je dit te melden. Bij de moderne auto's is vermogen verhogen door chiptuning vrij gebruikelijk en gemakkelijk. Houd er echter rekening mee dat dit altijd ten kosten gaat van andere zaken (levensduur motor of brandstofgebruik) Ook kan jou fabrieksgarantie komen te vervallen als je chiptuning toepast. Als je een wat oudere auto hebt zal van een chiptuning niemand wakker liggen........maar officieel mag het niet.

Je mag dat onbeperkt doen,als het je eigen auto is,en als je d.m.v een andere motor niet het aantal cilinders veranderd.

Neen, dit is zeker niet legaal omdat jouw voertuig niet meer aan het type goedkeuring voldoet waarvoor een kenteken is afgegeven. Procentueel valt er m.i. niets over te zeggen omdat je je auto bij de RDW moet aanbieden voor herkeuring om reden dat de specificaties gewijzigd zijn.

Wat al geschreven ,er wordtnietzo opgelet !maar pas op met auto's met lage wegen belasting , ja de uit stoot moet conform specificatie 's blijven ,anders wordt de belasting boos .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100