Waarom rijden bijna alle Fransen in een Diesel ?

Het viel me op dat bijna alle Fransen in een diesel rijden. Komt dit van wegen de trekkracht of zit er minder belasting op dan in Nederland ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat diesel goedkoper is dan benzine en de afstanden in La France over het algemeen groter zijn. Dat zou het verschil verklaren.

Diesel is pas voordeliger dan benzine als je meer dan 40.000(?) km. in een jaar rijd, Frankrijk is een groot land, dus de mensen zullen verder moeten rijden, en dan is het dus voordeliger.

Fransen zijn wat dat betreft nogal nationalistisch, en houden veel van tradities. Daarom hebben heel veel Fransen een Frans automerk (Renault, Peugeot, Citroen bijv). En die verkopen (zeker de oudere types) gewoon veel dieselauto's.

Fransen betalen geen wegenbelasting. (Alleen tol) En dus is het verschil in benzine en diesel rijden enkel het aanschaf verschil. Dat verschil heb je er dus zo uit. (30 ct de liter) dat betekent dat je na 13000 km (Eenmalig) het verschil al hebt terugverdient. Overigens is tanken in Frankrijk nog al verschillend. tanken bij een gewoon tank station of bij de grote supermarches kan zomaar 15 cent de liter bedragen. De prijs langs de weg (Niet alleen snelweg) ligt voor benzine rond de 163 bij de supermarchés heb ik 1,42 betaald!!! dat is op 50 liter een besparing van 10 euro!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100