Wanneer is een vervoersmiddel een 'patserbak'?

Zijn daar richtlijnen voor, of wettelijke vereisten? Ik vraag me namelijk af wanneer iets als een 'patserbak' geclassificeerd wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is geheel gebaseerd op je eigen mening. Zo kan de een helemaal weg zijn van een grote mercedes, en de ander vind het een patserbak. Het is gewoon een benaming voor een grote luxe auto. Patserbak wordt natuurlijk vooral gezegd door mensen die hem niet kunnen betalen.

Patserbakken bestaan niet, meestal worden ze zo genoemd door jaloezie, of asociaal weggedrag met een bepaald type auto... Rijdt een renault door rood, dan is de bestuurder asociaal, doet een mercedes / bmw / audi etc. dat, dan is het ineens een patser

Een patserbak is meestal een term die gebruikt wordt in de volksmond voor een auto die laat zien dat iemand geld heeft. Als een boer of de manege houder een landrover heeft dan is het geen patserbak, omdat hij het ding nodig heeft voor zijn werk, maar als een yup uit Amsterdam zo'n ding heeft dan heet het wel een patserbak (ook als hij hem ook nodig heeft omdat ie en paard heeft bv.), het is dus puur subjectief.

Er zijn wel bepaald type auto's die een patserbak worden genoemd. Een auto met veel bling bling. Open auto, rode bekleding, brede banden. Vaak worden BMW's patser auto's genoemd en sommige Mercedes. Maar een patser is vooral iemand die erin zit. Een Robert de Niro in een open auto met dikke sigaar bijvoorbeeld.

Patserbak...auto's gemaakt of bijgewerkt om de bestuurder een bepaald imago te geven. Waarschijnlijk om iets anders van die persoon te camoufleren (klein geschapen...). Soit, één ding is zeker : toen ik nog actief was in de autohandel had ik echt wel meer succes bij de vrouwen toen ik met een Porsche cabrio uitging dan wel met een Vw polo Zegt veel over een bepaald soort (heel veel) vrouwen... Nochtans: al deze wagens waren voor mij handelswaar en dus meestal van de bank. Maar mijn vrouw scharrelde ik op in een versleten en gedeukte Citroen bestelwagen c15.... Wat zou er trouwens geworden zijn van die blonde stoot met haar plasticborsten die ik ooit mee(nam) met de Pontiac Firebird ? Eric

Je vindt het pas een 'patserbak' als je hem niet kunt betalen a) doordat hij te klassiek is b) doordat hij te duur is én doordat het smoel erin niet overeenkomt met de klasse die het voertuig met zich mee brengt. Dat laatste is heel belangrijk! Ik kijk heel graag (en vaak ook best wel een berg jaloers) naar auto's die ik prachtig vind, maar nooit zal kunnen betalen. Een Range Rover bijvoorbeeld. Of een Toyota RAV4 of zo. (Kenners weten nu dat ik op heerlijke 4WD's val) Deze auto's kijk ik met een adorabele blik na, in de volle overtuiging dat ééns de Postcode Loterij mij in de gelegenheid brengt zo'n supermobiel zelf op mijn oprit te planten. Maar oh wee! als er in dat prachtige ding een vent zit met een maffiasmoel! Dan is het plots niet meer mijn droomauto, dan is het een patserbak! Niks meer of minder. We gaan naar mogelijkheid a). Hij is te klassiek. Ik ben helemaal crazy van een Ford Mustang uit 1968. Wat een prachtige kar is dat! Daar! Daar rijdt er een! Maar, wat ziet dat ding eruit! Sportvelgen? Aluminium wielen? Dat ziet niet uit, man! Smakeloos! Wat zeg ik? Patserbak! Uiteindelijk komt het er dus op aan, hoe of dat jezelf tegen de zaken aan kijkt. De één vindt het een patserbak, de ander adoreert het. Ben je een patser? Dan zie nooit never ergens een patserbak. Je ziet alleen maar mooie auto's, die je zo spoedig mogelijk zelf ook wilt hebben. Ben je een gewoon fatsoenlijk mens? Dan vliegen de patserbakken je links en rechts met een noodgang voorbij. Want ze zijn overal. Waarom? Omdat JIJZELF dat patserbakken vindt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100