hoe krijg je motorolie van stoeptegels?

Mijn auto lekt olie,
Helaas de lek nog niet gevonden.
Nu vraag ik mij af, Hoe krijg ik de olievlekken van de tegels af. Groenezeep heb ik al geprobeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij gaat het. Iet lukken. Maar je kan nog even bleek proberen. Maar dat is he schadelijk voor het milieu. En anders draai je de stoeptegs om:))

Smeer pindakaas op de stoep, er zit een bepaald stofje in pindas dat olie absorbeert. Eventjes laten intrekken en als het goed is gaat het weg, het word iig een stuk minder! Suc6 ermee

Afwasmiddel gebruiken, daarin zit een vetoplosser. In laten trekken en dan met de hogedrukspuit erop. Dan moet je een heel eind komen. Wacht niet al te lang, des te dieper het doordringt in de tegel en dus moeilijker te verwijderen.

Dat gaat je niet lukken.Ik heb ook olie {van de kloofmachine} op de stoep zitten en heb al alles geprobeerd maar je blijft het zien. De enigste optie is om de tegels om te draaien of er een paar nieuwe in te leggen.

Door zand er dik op te leggen. Zand absorbeert de olie langzaam uit de tegels.

Niet. De olie is in de tegels gedrongen (Tenzij hetn tegens zijn welke gecoat zijn). De gewone 'beton' straattegel is poreus. Dus wat je nu kan doen is met bv wasbenzine proberen eea te verwijderen. Het gevolg zal zijn dat de vlek zich vervaagd, en vergroot: Het oplosmiddel zal de olie verder uitspreiden.

Van HG heb je een speciale reiniger voor het verwijderen van olie op de tegels. Mijn ervaring met die producten is dat ze prima werken. Altijd de moeite waard om te proberen. Twee links toegevoegd met speciale producten voor poreuze steen.

Bronnen:
http://nl.hg.eu/wizard-shop/index/productI...
http://nl.hg.eu/wizard-shop/index/productI...

Met thinner is het goed te doen. Als je vraag op google intikt, komen er nog andere goede maar dure producten. Thinner erop, even laten intrekken met een sopje. Drogen. En dan nog een keer hetzelfde.

beetje citroen afwas op spuiten (dubro of huismerk maakt niet veel uit) beetje inwrijven met bezem, en wachten tot er een regen bui komt, dan is het weg..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100