Hoe kun je de letters van een brief lezen die in een enveloppe zit?

We hebben een brief per post gekregen die niet voor ons bedoelt is. Het adres klopt niet en de naam komt niet in het tel. boek voor. Ik wil hem niet openmaken maar ben zo benieuwd wat erop staat.

Hoe zou ik anders de rechtmatige ontvanger kunnen opzoeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afhankelijk van hoe vaak het papier dubbel gevouwen zit, zou je eens kunnen kijken of je de brief tegen een heel sterke lamp kan houden en of je dan iets wijzer wordt. Ik denk bijvoorbeeld aan een bouwlamp. Eventuele rooklucht kan betekenen dat je 'm te dicht bij houdt. (-: Anders kan je hem open stomen. Zet een waterkoker met veel water aan en open. Als het water begint te stomen hou je de brief met z'n plakrand in de stoom. In een goeie tekenfilm gaat de enveloppe dan open zonder dat er schade aan is. Of het in het echt net zo netjes gaat zou je met een andere enveloppe uit kunnen proberen (beste is als je precies zo'n zelfde enveloppe hebt, misschien dat er verschillende soorten lijm worden gebruikt op verschillende enveloppen).

Even googlen op adres/naam, en misschien vind je dan wel iemand voor wie de brief bestemd is. Door een enveloppe heenlezen kan gebruikelijk met een lamp (de enveloppe voor de lamp houden), maar dit werkt niet als de brief dubbel is met tekst. Succes met het zoeken naar degene voor wie de brief bestemd is.

Dan kun je het beste de brief in een bakje water leggen, na een minuut of 10 (soms zelfs minder) kijk je er doorheen.

Uw ouders zullen de juiste beslissing nemen door middel van ,,onbekend,, op de enveloppe te schrijven, het adres zichtbaar door te halen,(streep er door) en deze aan de postbesteller mee te geven, of in de brievenbus te deponeren. (let wel dat er meerdere postbezorgers zijn) U bent door uw minderjarigheid niet bevoegd om de post te openen die niet voor u is bestemd. En vreemde post retourneert men....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100