Hoe komt het dat je achteraan in een groep harder moet rijden dan vooraan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je vooraan start kan je eerder vertrekken dan degenen die achteraan beginnen. Je hebt dus een voorsprong. Degene die achteraan staat zal dus sneller moeten gaan, om de groep bij te houden.

Als je met de fiets 2 aan 2 rijdt (naast elkaar) en er komt een tegenligger, of paaltje oid, dan schuift de linker rij mee naar rechts. Dat houdt in dat de rechter rij 2x zo lang wordt. Gaat nu iedereen weer naast elkaar rijden, worden de lege ruimtes van de nu-weer-links-fietsende mensen opgevuld. Hoe verder naar achteren in de rij, hoe meer lege ruimtes moeten worden opgevuld, hoe meer je hebt in te halen (dus harder moet rijden).

je hoeft achteraan helemaal niet harder te rijden. Wat vondan uitlegt klopt wel, alleen trekt iedereen even hard op. De reden dat ze vooraan eerder gaan rijden is dat de volgafstand dan groter wordt zodat je ruimte hebt om bijvoorbeeld te remmen. Maar uiteindelijk trekt iedereen even snel op en rijdt iedereen even snel. Als er achteraan harder gereden werd zouden de voorste personen namelijk ingehaald worden.

door het optrekken heeft de achterste auto telkens een vertraging, waardoor hij inderdaad harder moet rijden om weer netjes achter de voorganger te komen. Zo is het ook in de golfbeweging van een file. De achterste auto moet i.v.m. vertraging ook harder remmen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100