Waar vind ik de regels voor scootmobielen (bijv. of gebouwen ze niet mogen weigeren e.d.)?

Het gaat mij vooral dus om regels en wetten voor gebouwen / winkels: mogen mensen, gehandicapten in een scootmobiel weigeren? Of is dat per gemeente vastgesteld?

En als een gebouw scootmobiels wil weigeren, moet dat dan voor de winkel worden aangegeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn geen wetten of een scootmobiel wel of niet in gebouwen of winkel mag. Het ligt er aan of een gebouw rolstoel of scootmobiel toegankelijk is. Een gebouw met buitentrappen kom al je niet in en een winkel met een smalle draaideur ook niet. De meeste winkels zullen, indien het kan, scootmobielen toelaten. Het zijn immers ook potentiele klanten. Ook in openbare gebouwen is dat het geval. Vaak wordt wel aangegeven of een gebouw rolstoeltoegankelijk is. Dat is een indicatie hoewel scootmobielen groter zijn. Hier nog wat nuttige websites: http://www.scootmobielwegwijzer.nl/produkten_rijwijzer.htm lhttp://rolstoelscootmobiel.nl/scootmobiel Toegevoegd na 2 minuten: Fout in de link hierboven. Hier de goede. http://rolstoelscootmobiel.nl/scootmobiel

de regels zijn verschillend: het is idd zo dat gestreefd wordt naar toegankelijkheid, dit is echter zeker niet overal het geval. het beste in dezen is je te wenden tot een Platform Gehandicapten waar je woont. zij zijn veelal op de hoogte. ook bij de VCP, (versterking cliënten positie) kun je terecht, dit is overkoepelend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100