Waarom krijgen vrachtwagen bestuurders altijd de schuld van ongelukken?

Als er een ongeluk gebeurt met een auto en een vrachtwagen dan krijgt de bestuurder van de vrachtwagen altijd de schuld. waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om dezelfde reden als waarom fietsers nooit de schuld hebben bij een ongeluk met een auto: Om er voor te zorgen dat de grootste deelnemer in het verkeer defensief blijft rijden.

Tuurlijk niet, als een personenauto door rood rijdt en een vrachtauto door groen dan is de personenauto de schuldige. Dus ik vind niet dat je stelling op gaat.

Dat is een gevoel omdat je vaak hoort dat er een vrachtwagen bij en aanrijding bedtrokken is. Dat komt omdat men een paar jaar geleden begonnen is om bij een ongeval waar en truck bij betrokken was dit te melden zodat men kon bedenken dat de file of oponthoud wat langer zou zijn. Nadeel is nu dat iedereen steeds zegt dat er steeds maar trucks betrokken zijn bij aanrijdingen, immers dat hoort men vaak. Dat bij 80% van die meldingen er niets gezegd wordt valt niet op. Uit ervaring weet ik dat bij de meeste transport bedrijven de schades in meeste gevallen geen schuldschade is( lees niet schuld van truck) en dus verhaalbaar. Dat geeft aan dat in de meeste gevallen nietd e truck schuld is aan het ongeval. Echter de impact is wel vaak groter. Denk aan een vliegtuig hij is super veilig maar als er 1 gaat is het wel erg opvallend

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100