Hoe word een hijskraan vervoerd over de weg?

Wanneer ze aan de bouw beginnen, hoe zorgen ze er dan voor dat een meters hoge hijskraan daar op de juiste plek aanwezig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste rijden zelf.

Ze vouwen hem op, bij een hele hoge kraan in verschillende delen. Toegevoegd na 32 minuten: Zie foto van opgevouwen hijskraan,

Per vrachtwagen een zogenaamde dieplader gebeurt meestal 's nchts . Dit is uitzonderlijk vervoer er rijd dan een wagen ervoor en achter met zwaailichten aan

Van de grote kranen is de kraan in delen in elkaar gezet . Dus zij halen de kraan in delen uit elkaar en wordt dan op een trailer vervoerd naar een volgende klus .

zgn hoogbouw kranen worden in onderdelen vervoerd en op de bouwplaats met een telescoop kraan opgebouwd. Een telescoop kraan heeft een uitschuifbare hijsarm en vervoerd zichzelf dit type kraan is voor de bouw minder geschikt omdat de kraan machinist laag bij de grond zit en dus geen zicht heeft op de hijs als hij lasten op hoogte moet weg zetten daarom zit bij een hoogbouw kraan de kraandrijver op hoogte ook heeft een telescoop kraan een kleiner bereik om lasten te verzetten.maw die is bij uitstek geschikt om dichtbij de basis dingen omhoog te hijsen. als je op you tube bouw hijskraan zoekt zul je vast wel filmpje tegen komen.het gaat vernuftig in zijn werk ik heb er wel eens een ochtend naar staan te kijken. Toegevoegd na 10 minuten: en wat ook wel gebeurd biij de bouw van echt hoge gebouwen is dat de kraan in de liftschacht geplaats word deze word dan steedst hoger opgebouwd en zo kan de kraan dan steeds hoger worden.hij bouwt dan zijn eigen mast op.dit heb ik in nederland echter nog nooit gezien.

hier een foto van een auto met een kraandeel erop, was voor VolkerWessels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100