waarom geen wegenbelasting in de benzineprijs verrekenen?wie veel rijdt wie veel betaald.gebruikt de weg toch meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Helemaal met je eens. Zo'n simpele oplossing en de heertjes uit Den Haag willen er niks van weten. Blijft er natuurlijk voor hen persoonlijk te weinig over. Als ik het me goed herinner werkt het in Duitsland ook op die manier en niemand die klaagt. Wegenbelasting afschaffen benzine prijs verhogen (niet te veel graag). Toegevoegd na 18 minuten: Kunnen ze dat kwartje van Kok gelijk verrekenen...

richard, ik hoop dat je kamerlid bent. natuurlijk is dit de oplossing. benzine gebruik is de ultieme maat voor hoeveel je rijdt, hoe zuinig je dat doet enzovoort. Heb dat hele rekeningrijden ook niet gesnapt. Het enige wat je aan benzine niet kan koppelen is het tijdstip waarop je rijdt. laat mensen grote slurpers rijden. als ze maar betalen voor de benzine.

Lijkt me een logische manier van denken. Vergeet niet dat het op dit moment al voor een gedeelte het geval is. Er wordt heel wat accijns geheven.

Dat IS al zo. 70% van elke liter Euro95 gaat al naar het rijk. Als dat geen kilometerheffing is, dan weet ik het ook niet meer.

Maar dan heb je natuurlijk mensen die niet op de openbare weg rijden. En het wordt ook voor andere dingen gebruikt zoals boten, generatoren, enz. Toegevoegd na 8 minuten: En dan heb je ook mensen die zowiso geen belasting betalen zoals de koningin.

Richard, jij zegt wat iedereen denkt. Natuurlijk moet de wegenbelasting, de km-heffing, de BPM en de verzekeringspremie in de benzineprijs zitten. Stel je kandidaat en ik stem op je.

dan gaat iedereen in duitsland en belgie tanken zodra ze maar even kans zien. Dan gaan alle tankhouders in de grensstreken failliet en betalen we een hoop uitkeringen uit de gezamelijke belastingpot. Dus OF op EU niveau iets regelen, of NIET doen.

Super idee! Maar we kunnen het natuurlijk niet makkelijk maken. Als er maar overal potjes worden gemaakt, dan is het goed :-( Op die manier zal men ook zuiniger gaan rijden omdat het "lijkt" dat de benzine heel erg duur is. Het enige probleem is de grensstreek, men zal de grens over gaan om te gaan tanken, op die manier verlies je een hoop inkomsten (accijns).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100