Waarom bestaan er auto's met versnellingen?

Waarom bestaan er niet gewoon alleen maar automaat auto's, waar komt het vandaan dat er in de meeste auto's een versnellingsbak zit, als alleen remmen en gas geven toch minder moeite en inspanning kost zou je zeggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een automaat is duurder dan de motor van de auto zelf. Ook is het 10% minder zuinig en dus voor het milieu slechter. Ook is het pas sinds 2 jaar dat de automaat echt opkomt, daarvoor bestonden alleen nog maar schakelbakken waardoor iedereen daaraan gewend is en het vooral deze auto's zijn die op de markt komen. Antwoord is dus: milieu en kosten.

Ja Alessia helemaal gelijk! Dat ouderwetse 'schakelen' heeft denk ik te maken met het oerinstinkt van (voornamelijk) mannen, die controle willen houden over de techniek. Natuurlijk is dat in 2011 volkomen achterhaald. De meeste automaten zijn zelfs zuiniger als schakelauto's. Maarja, 't blijft een moeilijk onderwerp......

Een automaat is vaak duurder dan een handgeschakelde auto, ook is een automaat slechter voor het milieu. Persoonlijk vind ik het rijden in een automaat ook veel saaier omdat je alleen maar gas hoeft te geven en te remmen. Je hebt ook automaten die het allebei kunnen, dus ook schakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100