Waarom spreekt men van blikschade bij auto's?

Wat is er 'blik' aan een auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Plaatschade zou een betere benaming zijn geweest, maar omdat de stalen carrosserie van een auto doorgaans is gemaakt van armco staal (staal met weinig koolsof) en deze dus makkelijkt te bewerken is zowel bij fabricage als bij het repareren van deuken wordt dit staal ook wel blik genoemd. Vandaar het woord 'blikschade'

omdat veel auto s van aluminium zijn gemaakt en een blikje ook. Toegevoegd na 43 seconden: tegenwoordig zijn er ook veel onderdelen van kunststof maar om nou te zeggen mijn auto heeft kunsstofschade dat klinkt ook niet.

Heel de buitenkant van de auto is blik, behalve natuurlijk de bumper en lampen... vandaar ook de naam. Blikschade is een term die ze gebruiken in autogarages!

Het niet dragende deel van een auto - het plaatwerk- werd vroeger van een laagwaardig materiaal gemaakt: blik, vandaar blikschade. (blikjes zijn over het algemeen van blik: ijzer, behalve drankblikjes) blik: dun staal met een laagje tin tegen roesten

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Blik_(materiaal)

Hallo Wilma, Men spreekt van "blikschade" als er geen technische schade of letselschade is. Dus een schade waar je nog wel mee kunt doorrijden, en sommige mensen zeggen "ach, het is maar blik"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100