Wat is de betekenis van Bermuda driehoek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami (Florida), de Bermuda-eilanden en Puerto Rico. Volgens een populaire sage vinden er in dit gebied abnormaal veel scheeps- en vliegtuigrampen en verdwijningen plaats. Speculaties, vooral wijd verspreid door de Amerikaanse bestsellerauteur Charles Berlitz in de jaren '70 van de twintigste eeuw, hebben het over marsmannetjes, ufo's, 'verbindingen' met andere dimensies en tijdperken, verzonken restanten van gebouwen, dijken en straten van Atlantis, oude Atlantische machines in de diepte die af en toe 'aanslaan' als er schepen of vliegtuigen in de buurt komen, verhoogde oceanische activiteit, zeemonsters, orkanen, enz. Verklaringen van ooggetuigen spreken ook vaak over storingen in apparatuur, meestal van magnetische aard. Volgens veel boeken over het Bermudagebied zou Columbus ook problemen hebben ondervonden in de driehoek.

Wat bedoel je precies met "betekenis"? Misschien voldoet de Bron aan je informatiebehoefte. Geef een seintje als je iets anders had willen weten.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaat-ber...

De Bermudadriehoek is een denkbeeldige driehoek tussen Miami (Florida), de Bermuda-eilanden en Puerto Rico.

Daar zijn de meningen over verdeeld:

Dat is de plek waar schepen en vliegtuigen spoorloos verdwijnen. Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor. Zelf denk ik dat er een natuurlijke verklaring voor is, de meest waarschijnlijke vind ik die van de gasbellen.

Bronnen:
http://library.thinkquest.org/18435/NL%20p...

Betekenis in de encyclopedie: De Bermuda-driehoek (ook gekend als Duivelsdriehoek) is een driehoekig gebied in de Atlantische oceaan dat ruwweg wordt gevormd door de punten Miami, Bermuda, en Puerto Rico. Volgens de legende zijn heel wat mensen, schepen en vliegtuigen op een mysterieuze manier verdwenen in dit gebied. Maar dit wist je toch zelf ook al? :) Ik heb eens een kledingwinkel gezien in het Oosten van het land met deze naam, maar dit bedoel je vast niet.