Ik heb gehoord dat er voor vrachtwagens geen limiet geldt voor profieldiepte, klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit klopt. Helaas heeft Nederland geen wettelijke limiet vastgesteld voor het profiel van vrachtwagenbanden. Het komt er op neer dat je net zo lang mag doorrijden, zolang het canvas niet zichtbaar is. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat een land als Nederland totaal lak heeft aan dit soort zaken, terwijl in de meeste andere europese landen een duidelijke limiet is gesteld (de zeker veilig is).

Ja dat klopt echter met de beperking van de aandrijvende en sturende wielen.

Ja dat klopt! Het is een hele vreemde regel die hier in NL nog steeds niet verandert is! Rij je hier in nederland met afgesleten banden is er niets aan de hand, zodra je in duitsland rijdt ben je in overtreding! De meeste regels binnen de EU zijn gelijk, behalve de regels voor vrachtwagens! Het lijkt er gewoon op dat vrachtwagenchauffeurs aan hun lot over gelaten worden!

als ik goed denk klopt dat

Dat komt omdat wij geen zware sneeuwval hebben. Daar heeft een sneeuwband nog wel zin. Echter het gewicht van een truck of bus is zo groot dat een wagen gen last heeft van aquaplaning. Overigens in tegenstelling tot wat men hier beweert hebben veel eu landen andere regels, denk alleen maar aan snelheid, hoogte en opleiding

Klopt, maar het duurt niet lang meer. Vanaf 1 januari 2011 wordt de wet aangepast en is net als bij auto's een minimale profieldiepte van 1.6 mm verplicht.

Bronnen:
http://www.blikopnieuws.nl/bericht/112963/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100