Hoe komt het dat als een spaceshutle weer op aarde land, het altijd op zee is?

Alle Apollo's waren allemaal op zee gelandt...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Apollo-capsules harden geen landingsgestel, maar wel een parachute. Ook kon de capsule drijven. Water is minder hard on op te laden Dan de grond, zeker als een parachute zorgt dat je met een dacht plons neerkomt. de Shuttles heaven wel een landingsgestel, en gedragen zich na terugkeer in de atmosfeer als een swoon zweefvliegtuig. In principe kun je 'm op elk vliegen regen de grond drunken, maar NASA last 'm liever op eigen terreinen laden, als Vandenberg in Californie, of, als de landing over twee weten, Kennedy in Florida. Toegevoegd na 7 minuten: Sorry... ik had bij het versturen niet al te best opgelet wat m'n telefoon allemaal met de tekst had gedaan. Dit hier bedoelde ik; De Apollo-capsules hadden geen landingsgestel, maar wel een parachute. Ook kon de capsule drijven. Water is minder hard om op te landen dan de grond, zeker als een parachute zorgt dat je met een zachte plons neerkomt. de Shuttles hebben wel een landingsgestel, en gedragen zich na terugkeer in de atmosfeer als een swoon zweefvliegtuig. In principe kun je ‘m op elk vliegen tegen de grond drukken, maar NASA last ‘m liever op eigen terreinen laden, als Vandenberg Air Force Base in Californie, of, als de landing over twee weten, Kennedy Space Center in Florida. Het zo niet goed zijn als een Shuttle in zee zou storten.

De spaceshuttle is nog nooit in de zee geland. Er zijn twee spaceshuttles ontploft. De spaceshuttles zijn gemaakt om op de aarde te landen. De apollo capsules waren gebouwd om in zee te landen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Apollo_programma
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ruimteveer

Een space shuttle land op het land, op een landingsbaan In de eerdere ruimtevaartprogramma's werd door de amerikanen de echter zee gebruikt om te landen, het was namelijk niet echt makkelijk om heel precies te bepalen waar een capsule neer zou komen. Op zee is er veel minder kans dat een landing op en verkeerde voor problemen of grote schade zou zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100