Wat gebeurt er met een vluchtnummer als het vliegtuig crasht?

Ik zat gisteren weer eens te kijken naar Air Crash Investigations en opeens vroeg ik me af wat er met een vluchtnummer gebeurt nadat een vliegtuig verongelukt.

Elke week wordt er volgens hetzelfde schema gevlogen, met elke week weer dezelfde vluchtnummers.
Stel een vliegtuig met vluchtnummer XX-549 van Timboektoe naar Verweggistan stort neer, wordt dat vluchtnummer dan uit het schema gehaald, gewijzigd in een ander nummer en nooit meer gebruikt, of gaat een week later gewoon vlucht XX-549 weer van Timboektoe naar Verweggistan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan een maatschappij zelf bepalen. En als men hem weg wil hebben haalt men hem weg. bron: werk nog steeds opsSchiphol

Aangezien er niet slechts één vliegtuig is die onder een bepaald vluchtnummer vliegt blijft het vluchtnummer gewoon bestaan. Bij het Vluchtnummer XX 549 (jouw voorbeeld) staan de eerste 2 letters voor de afkorting van de luchtvaartmaatschappij. Daarna volgt het vluchtnummer. Een maatschappij heeft meerdere vliegtuigen in de vloot, die allemaal ingezet kunnen worden. De kleinere vliegtuigen op de kortere afstanden, en de grotere vliegtuigen op de langere afstanden.

Bronnen:
ik heb jaren op Schiphol gewerkt.

De vlucht nummers worden gewoon weer gebruikt ik heb ge keken naar het vliegtuig dat neergestort was in amsterdam dat was vlucht TK1951 en het is gewoon weer in gebruik

Bronnen:
http://www.radio.nl/portal/home/medianieuw...
http://www.schiphol.nl/Reizigers/Vluchttij...

Daar verandert niks aan, de vluchtnummers blijven bestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100