Ik ga in de zomer vakantie naar Kreta (Transavia) wat is de vliegroute vanaf schiphol? En wat is de maximale vlieghoogte van deze vlucht?

Ik ga in de zomer vakantie naar Kreta (Transavia) wat is de vliegroute vanaf schiphol? En wat is de maximale vlieghoogte van deze vlucht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De route is tegenwoordig met behulp van de moderne navigatiesystemen niet meer verplicht via allerlei luchtvaartbakens. Zodra enkele minuten na de start enige hoogte is bereikt gaat de luchtverkeersleiding al gauw streven naar een rechtstreekse lijn van de positie op dat moment naar de bestemming. Die uitgangspositie kort na de start hangt samen met de gebruikte startbaan en dus de windrichting. U kunt iets verwachten zoals Schiphol – Nijmegen – (Duitsland) Roergebied – Düsseldorf – Frankfurt – Crailsheim – München – (Oostenrijk) Kufstein (aan de rechterkant bij helder weer kans op mooi zicht op de Alpen) – (Slovenië) Ljubljana – (Bosnië-Herzegovina) (langs)Dubrovnik – (Albanië) Tirana – (Griekenland) Egeïsche Zee – Heraklion. Rechts is na de Alpen eventueel de Adriatische Zee te zien geweest, maar links kijkt u wellicht wat comfortabeler naar buiten met de zon wat meer in de rug (afhankelijk van het tijdstip). Vlieghoogte van een Boeing 737-800 zal globaal vaak tussen de 9 en 12,5 kilometer hoogte liggen. Goede reis!

Vanaf Amsterdam zet je meestal eerst koers richting Arnhem en dan vanaf Arnhem direct richting eindbestemming de vlieg hoogte zal rond de 37.000 ft zitten maar dit kan altijd anders zijn en is niet met zekerheid te zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100