Mag je een plaszak (Travel John) meenemen in je handbagage bij vliegen?

Of is het "spul" wat er in zit verboden mee te nemen?
Ik ben bang dat het toilet defect is en ik toch nodig moet...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeker mag dat, want het is geen vloeistof. TravelJohn is gevuld met absorberende korrels, die bij aanraking met vloeistof veranderen in gel. Het is dus een zakje korrels en er is geen reden waarom je dat niet bij je mag hebben. Er is overigens ook geen reen om bang te zijn voor een defect toilet in een vliegtuig.

Korrels in een plastic doosje lijkt me niet zo'n probleem. Je kan voor de zekerheid de Inspectie Verkeer en Waterstaat bellen (eerste link) of de importeur (tweede link). Ik denk die je het het beste kunnen vertellen.

Bronnen:
http://www.ilent.nl/Images/bagage_in_vlieg...
http://www.traveljohn.nl/contact.html

De Traveljohn bestaat uit biologische afbreekbare polymeren en niet geweven materialen. De polymeren veranderen in gel binnen 10 sec. en kunnen tot ca. 50x in volume toenemen na contact met urine of braaksel. De ontstane gel blijft in de Traveljohn zitten, zelfs als er druk op de zak wordt uitgeoefend. De zak is reukloos en lekvrij. Wordt o.a gebruikt bij veel zweefvliegers en bij de luchtmacht. Het is veilig in gebruik en wordt wereldwijd gebruikt. Nog nooit problemen gehoord over het meenemen of het gebruik in een vliegtuig. Na gebruik weggooien in afvalbak.

Bronnen:
Traveljohn / importeur EU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100