Je ziet soms vliegtickets van E20,00 of soms nog goedkoper. Hoe kun je zo goedkoop zijn en toch winst maken?

Met in het achterhoofd dat de Brandstof prijzen alleen maar stijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het een vanaf-prijs is. Er is slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar voor die prijs. Zijn die op: dan moeten de volgende mensen weer meer betalen. Daarnaast is de 20 Euro bij veel maatschappijen de kale prijs, dan komen er nog brandstoftoeslagen, landingsrechten en wat voor een belastingen ze verder ook kunnen bedenken bij. De 20 Euro is ook een enkele reis, voor de terugreis moet je een ander ticket boeken. En last but not least: het is een kale vlucht. Je krijgt geen drinken/voedsel, maar moet het kopen en de prijzen zijn in de lucht uiteraard hoger dan in de supermarkt. Toegevoegd na 27 seconden: Oh en ik vergeet dat je dan voor de mee te nemen bagage wel extra moet bijbetalen.

Dit komt doordat bij sommige vliegmaatschappijen de belastingen niet zijn inbegrepen, let daar goed op! Ook is er natuurlijk veel minder luxe (Minder beenruimte, Stoelen staan dichter op elkaar, Geen muziek, Vaker overstappen etc.). Ook zul je vaak voor niet inbegrepen dingen meer moeten betalen dan bij een 'duurdere' vliegmaatschappij, Dingen zoals extra koffers, Drankjes en Eten enz.

En sommige maatschappijen krijgen geld toe per passagier als ze landen op een vliegveld. Dat kan wel oplopen tot bijna 30 euro per passagier. Dus dan heb je al bijna 50 euro voor die vlucht binnen...

Bronnen:
Italiëblog van Maarten Veeger op o.a. FD.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100