Waarom dragen sommigen stewardessen broeken en andere rokjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om dezelfde reden als waarom vrouwen op de grond soms een matelpakje dragen en soms een broek. Daar geven ze de voorkeur aan. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van wat de luchtvaartmaatschappij voorschrijft. Bij KLM mogen de dames kiezen. Bij andere maatschappijen niet altijd.

Dat heeft puur te maken met welk uniform de vliegmaatschappij uitkiest voor het vliegend personeel. De ene crew draagt rokjes, de andere broeken. Ik heb ze het nog nooit door elkaar heen zien dragen... maar als dat het geval is mogen ze misschien zelf kiezen of ze de broek of de rok willen dragen. Het gaat meestal om de kleuren, iedereen hetzelfde uniform = een mooi geheel.

Om dezelfde reden dat ik de ene dag een broek aan heb en de andere dag een rok. afwisseling.

Als er keuze is dan dragen ze rokken om hun vrouwelijkheid te laten zien. Een broek geeft meer dominantie.

Omdat een aantal luchtvaartmaatschappijen de bedrijfskleding voor de vrouwelijke medewerkers hebben uitgebreid. Zo kunnen de stewardessen die de sexistische opmerkingen tijdens het werk zat zijn een broek aan...

Bij de KLM mag men uit een pakket kiezen en dus zelf samenstellen. De 1 draagt liever rok de ander liever broek en weer een ander een broekrok.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100