kan ik een vergoeding krijgen omdat KLM mijn vliegticket heeft omgeboekt?

Ik kreeg 6 dagen geleden een mail van KLM dat zij mijn vliegticket hebben omgeboekt.. In de mail staat dat het vluchtschema is gewijzigd en dat ik nu 3 dagen later vertrek op mijn terug reis.. Kan ik een vergoeding krijgen voor de gemaakte kosten voor 3 dagen extra hotelkosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heeft de luchtvaartmaatschappij je een week voor de aanvang van de vlucht je op de hoogte gesteld dat de vlucht wordt geannuleerd dan heb je geen recht op compensatie.

Bronnen:
http://www.vlucht-vertraagd.nl/?gclid=COqD...

U bent omgeboekt als u bent aangekomen op uw bestemming met een ander vluchtnummer, een andere luchtvaartmaatschappij en/of via een andere route dan aangegeven op uw boekingbevestiging of ticket. AIs uw vlucht is omgeboekt dan heeft u recht op de volgende schadevergoeding: € 250 voor alle vluchten tot en met 1500 km; € 400 voor alle vluchten binnen de EU van meer dan 1500 km; € 400 voor alle vluchten buiten de EU tussen 1500 en 3500 km; € 600 voor alle andere vluchten. Bereken uw schadevergoeding en vul snel de datum en het vluchtnummer van uw vertraagde vlucht in. Kijk dus even bij eu claim hoe het zit met jou vlucht

Bronnen:
http://www.euclaim.nl/

Ik zou eerst gewoon de reis maken (als je dat toch al van plan bent) en achteraf (indien mogelijk) claimen. Als het je binnen 7 dagen voor het vertrek van de terugvlucht is medegedeeld dan ziet het er goed voor je uit. Wel alle gegevens bewaren zoals tickets, boarding passes, etc. Met de website van bijvoorbeeld ticketclaim kan je eenvoudig nagaan wat de mogelijkheden zijn. Bij de KLM beginnen dit soort zaken zo langzamerhand schering en inslag te worden. Ook als je geen recht zou hebben op een vergoeding dan nog kan je, op het moment van het doorgeven van de wijziging, bezwaar maken en proberen een vergoeding voor extra kosten te krijgen. Bij mij is dat een keer gelukt (zelfs zonder bescheiden van extra kosten te hoeven overleggen).

Bronnen:
http://www.ticketclaim.nl/pages/home.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100