is een chinook gepantsert?

een chinook is een helikopter

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee: De CH-47D (chinook) is niet geschikt als gevechtshelikopter en dus alleen uitgerust met summiere bewapening en middelen voor zelfbescherming. Tot deze zelfbeschermingsmiddelen behoren - de APR39 Radar Signal Detector, - de AN/AVR2 Laserdetector, - het AN/AAR47 Missilewarning System, - het AN/APR44 Radarwarning System en - de gecombineerde AN/ALQ156 Missile Approachwarner en het M130 Dispenser System. Daarnaast is het ook meer dan logisch, met die pantserplaten zou hij niet meer op kunnen stijgen, of de motoren zouden zo sterk moeten zijn dat er nauwelijks plek was om iets te vervoeren. Over het algemeen wordt bepantsering alleen toegepast bij tanks.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/CH-47_Chinook

Niet zo gepantserd als een tank maar in ieder geval kan de cockpit en de cabine voorzien worden van bepantsering. Check de link van een bedrijf die die bepantsering levert

Bronnen:
http://www.permaliarmour.com/chinook.html

Alhoewel de onderkant kan bepansert worden om op de laagvlieggebieden en op de slopes(oefengebied gilze-reijen) zo min mogelijk schade op te lopen als ze net iets verkeerd landen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100