op de noodgevalkaarten in het vliegtuig staat dat je je zwemvest pas buiten het vliegtuig mag opblazen.. waarom dan pas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit heeft een aantal redenen 1 Tijdens paniek ben je dikker waardoor je moeilijker eruit kunt komen. 2 (de belangrijkste) Als een deel van het vliegtuig zinkt kun je niet even eruit zwemmen met een opgeblazen zwemvest. Dit hebben ze ingevoerd na aanleiding van Ethiopian Airlines Flight 961. Een Boeing 767 wordt gekaapt en de kapers dwingen de piloot om net zo lang tot te vliegen tot de brandstof op is. Zonder brandstof maakt het vliegtuig een noodlanding in de Indische oceaan. het vliegtuig breekt in stukken, omdat een aantal mensen hun reddingsvest hadden opgeblazen kwamen ze er niet uit en stierven. Er is een Air Crash Investigation aflevering over gemaakt. http://www.youtube.com/watch?v=Vo7F-ziUb-E

Omdat het met een opgeblazen vest om je nek een stuk lastiger is om je in de paniek tussen allerlei mensen en zaken door naar buiten te wringen.

Inderdaad om sneller naar buiten te kunnen gaan, maar ook om schade aan het zwemvest te voorkomen. Als iedereen rent en duwt, kan het zwemvest beschadigd raken. Dus 2 redenen: - sneller met zijn allen buiten - zwemvest blijft heel, want neemt minder plek in... Van kleine kinderen, onder de 2 mag je het al wel opblazen. Dit zijn er meestal niet zoveel.

Tijdens de evacuatie kan een opgeblazen zwemvest ook veel makkelijker beschadigd kan worden, omdat na een crash je ervan uit kunt gaan, dat er scherpe delen van stoelen ed. kunnen uitsteken. Met een lek zwemvest zal bovendien je kans op overleven natuurlijk veel minder zijn

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/noodlanding...

als je hem in het vliegtuig op blaast en je dan op het water komt drijf je naar boven maar als je dan vastzit in een vliegtuig kan je er moelijk uit om dat je zwemvest naar boven maar jij bkijft maar tegen het dak van het vliegtuig aanplakken en stikt dan

Bronnen:
air crash investegation

Naast dat onhandig is je te verplaatsen met een opgeblazen zwemvest, had ikzelf het idee dat het opblazen van het zwemvest zuurstof ontrekt uit het vliegtuig. Hierdoor vergroot de kans op zuurstofgebrek.

De beste antwoorden staan er al. Ik kan er nog aan toevoegen dat ik met maatschappijen heb gevlogen die de stoelen ZO krap op elkaar hadden staan dat ik vrijwel zeker weet dat iemand van normaal postuur, die zittend een zwemvest zou opblazen, zichzelf hermetisch klem zou zetten tussen de stoelen. Dat is toch niet de bedoeling als je er zo snel mogelijk uit wilt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100