Waar kan ik goedkoop een vliegtuig kopen, bijvoorbeeld een Cessna?hoe duur is dat dan?en moet je veel geld betalen voor benzine?

Ik heb niet zo veel geld, dus het moet niet te duur zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een website waar je nieuwe en gebruikte vliegtuigen kunt kopen. Deze is maar € 24893,05 ($ 33750,-) http://www.aerotrader.com/find/listing/1966-PIPER-CHEROKEE%20140-85233534 Ik heb maar kort gekeken maar er staan volgens mij nog wel goedkopere op. Succes en laat je weten als je een goedkope vette hebt gevonden?

Bronnen:
http://www.aerotrader.com/find/listing/196...

Ik denk dat een vliegtuig al gauw richting of over een miljoen gaat en de benzine (heet dat niet kerosine bij een vliegtuig?), stalling, en ik denk nog wel meer bijkomende kosten zijn niet echt laag lijkt me. Denk aan belasting, de nodige vlieguren (om te zorgen dat je brevet, dat ook niet gratis is, niet verloopt) enz. Misschien eerst eens vliegles nemen en daar (bij de club) informatie inwinnen). Misschien is een modelbouwvliegtuigje uit onderstaande afbeelding een idee? Toegevoegd na 1 uur: Ik krijg net de terechtwijzing van Som dat ik met een miljoen er toch wel naast zit. Hij heeft gelijk. Zie de link...

Bronnen:
http://www.airport-amougies.com/details.as...

Als eerste denk ik dat je veel geld moet hebben om zoiets te kunnen doen, alleen het onderhoud voor een vliegtuig heb je al een klein vermogen nodig. Tevens vliegt een vliegtuig op kerosine en niet op benzine. Verder zou ik hier even rond speuren: http://www.aso.com/i.aso3/

Ik zou met een tweedehandsje beginnen. Onderstaande Cessna kun je op het internet al kopen voor 65.000 dollar. Kerosine kost in Nederland 40 eurocent per liter, lekker goedkoop dus.

Het is niet zo zeer de aanschaf, een leuke 2ehands vind je al voor ca. 60.000 euro (natuurlijk wel een berg geld), maar het gaat om alles wat er bij komt. Onderhoud, stalling, luchthavenbelasting, vergunningen, kerosine en ga zo nog maar even door. Het is niet dat als je op een zondag niks te doen heb, dat je in je vliegtuigje kunt springen en vervolgens lekker er op los kan vliegen. Als je je nog niet voldoende heb georrienteerd, zou ik dat als eerste doen en daarna pas op aanschaf over gaan.

Als je serieuze plannen hebt om een vliegtuig te kopen, dan heb je waarschijnlijk ook al vlieglessen gehad. Is het dan geen goed idee om bij de vliegschool te informeren waar en hoe je het beste een vliegtuig kan aanschaffen? Misschien heeft de vliegschool wel een oud vliegtuig te koop! Ik zou in ieder geval iedereen die je kent bij en via de vliegschool laten weten dat je op zoek bent naar een vliegtuig om (over) te kopen. Dan is de kans groot dat iemand wel een geschikt en goedkoop vliegtuig voor je weet. Succes ermee!

Allereerst: Als je kerosine in een cessna gooit, dan gaatie stuk. Er gaat gewoon benzine in. Verder: In belgie en in de VS is het een stuk goedkoper dan hier, in Nederland kost een vliegtuig je al heel snel 100 euro per vlieguur (dat is dus inclusief onderhoud, brandstof, afschrijving etc), in het buitenland kan dat een stukje goeikoper.

De vraag, zoals je die stelt, is nogal naief. Vliegen is een van de duurste hobbies die je je maar kan bedenken. Als je niet veel geld hebt, kun je er beter iets anders mee doen. Het is allemaal wel iets duurder dan een auto met benzine en verzekering. Ooit een bijstandmoeder in een cessna gezien? Precies!

Ik geloof nooit dat dit een serieuze vraag kan zijn.Iemand die wil vliegen begint niet over weinig geld hebben.Die is inmiddels al een vermogen kwijt aan eem brevet.En die zal echt niet gaan zitten vragen op een site zoals deze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100