Waarom is controle (paspoort, bagage) veel strenger als je binnen de Europese Unie vliegt, dan wanneer je met de trein reist?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat treinkapingen alleen maar in films voorkomen.

Omdat een vliegtuig dat door een bomaanslag wordt getroffen voor alle inzittenden dodelijk is en dus veel meer aandacht krijgt waardoor eventuele terroristen dit dus als een veel aantrekkelijker doelwit zien. Toegevoegd na 10 minuten: Maar misschien is een trein wel minder makkelijk te controleren. Vroeger werden treinen makkelijker bij de grens stil gezet en iedereen gecontroleerd. Als een vliegtuig wordt getroffen is dat in ieder geval veel dramatischer omdat iedereen omkomt door de crash. Bij een trein is dat niet zo

Het is voor terroristen veel interessanter om een vliegtuig als doelwit te gebruiken dan een trein omdat een vliegtuig over het algemeen geen tussenstops maakt en dus veel meer mensen van een land tegelijk vervoerd. Deze mensen kunnen het doel van de aanslag zijn. In een trein die nog 20 tussenstops maakt is het minder duidelijk wat voor mensen (en hoeveel) erin zitten.

Iemand met kwade bedoelingen kan van een vliegtuig een veel groter en explosiever moordwapen maken dan van een trein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100