Wat is de meest veilige plek om te zitten in een vliegtuig?

Ik heb wel eens gehoord dat de stoelen dichtbij de vleugels het 'veiligst' zijn, omdat dit deel het stevigst is. Weet iemand hier meer over? Of is dit complete onzin?:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken geweest, naar de veiligste plek in een vliegtuig, naar aanleiding van het aantal rampen, het aantal doden en overlevenden, en op welke plek die zaten. Het is nogal moeilijk te bepalen, omdat over het algemeen, er uberhaubt meestal niet veel overlevenden zijn bij een vliegtuigramp. Maar de onderzoeken zijn wel gedaan. Hier vind je wel een aantal antwoorden op je vraag: http://www.ed.nl/algemeen/edbinnenland/4570872/VIJF-VRAGEN-OVER-VEILIGSTE-PLEK-IN-VLIEGTUIG.ece In mijn ogen blijkt hieruit gewoon, dat er eigenlijk niet echt een "veiligste plek" is in een vliegtuig, omdat de kans op overleving gewoonweg te klein is.

Statistisch gezien heb je achterin de meeste kans om te overleven.

Bronnen:
http://www.popularmechanics.com/technology...

Dat is onzin. Buiten dat vliegen 1 van de veiligste vervoersmiddelen is, is er niet een veiligste plek aanvte wijzen. Als er een ongeluk gebeurd kan dat verschillende oorzaken hebben. De schade die een vliegtuig op loopt kan dus ook verschillend zijn. Ontploffen, uit de lucht vallen, doorbreken... Kies je plek maar uit. Ik zou san ws gaan voor een plek bij de nooduitgang. Hoef je niet te zoeken als het vol ataat met rook of als de achterkant al aan t zinken is...

Achterin. Zie link. Bij 10% van de vliegtuigongelukken overleeft iedereen het zelfs. Het is een mythe dat als er een ongeluk is, dat gelijk altijd iedereen dood is. Vliegen is al extreem veilig en zelfs als er een ongeluk gebeurt heb je nog een kans van 1 op 2.63 dat je het overleeft. Verder scheelt het ook enorm als je gewoon luistert en kijkt naar de veiligheids-demonstratie op de video of door de stewardessen. Iedereen denkt: ik weet het al, maar je weet het dan als je rustig in je stoel zit en je krant leest. Als je bijvoorbeeld je zuurstofmasker nodig hebt, zijn er namelijk vrij veel dingen die afleiden. Als er een decompressie is, dan wordt het ineens erg koud, dingen vliegen door de lucht, die maskers vallen, er kan mist onstaan, alarms kunnen afgaan en nog veel meer. Dus kijk naar de demo, ze doen het niet voor niks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100