Kun je aangetekende post in de oranje brievenbus gooien?

Ik heb op Postnl een label uitgeprint voor aangetekende post buiten Europa en deze gewoon in de oranje brievenbus ge gooit. Dat kan gewoon toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens post.nl moet je de brief afgeven op een postkantoor. ----1. Online Maak eenvoudig uw label aan en print deze direct uit. U hoeft de brief enkel nog af te geven op een Postkantoor. ------ Dan ontvang je een verzendbevestiging die je nodig kunt hebben wanneer de brief vermist wordt. --Komt de inhoud van uw brief beschadigd aan of is de brief vermist? U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Dan stellen wij een onderzoek in. Blijkt uit dit onderzoek dat u recht heeft op schadevergoeding? De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de inhoud van uw brief. Wij hebben hiervoor uw verzendbewijs en foto's van de beschadigde brief nodig. Het is dus belangrijk dat u deze bewaart. ----

Bronnen:
https://www.postnl.nl/versturen/brief-of-k...

Aantekenen betekent dat de verzender een bewijs krijgt (op het postkantoor) dat de brief is verstuurd, en dat de ontvanger tekent voor ontvangst. Of hij weigert de brief,en dan gaat-ie retour afzender. Vooral voor brieven met geldwaarde of met een juridisch belang, kan het van belang zijn dat je de verzending kunt bewijzen. Als je de brief zelf in de brievenbus gooit heb je dat bewijs niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100