Waarom zijn de (trein) perrons langer dan nodig is? Ik zie nooit iemand helemaal aan het begin staan (of het eind, ligt er aan hoe je het bekijkt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op grote stations: omdat je vaak meerdere treinen op één perron hebt staan. Op kleine(re) stations: omdat je zo een uitwijkmogelijkheid hebt als je het perron moet verbouwen (eerst het ene deel, dan het andere, en toch nog plek om in/uit te stappen). Daarnaast zijn veel perrons domweg erg ruim gebouwd omdat er grotere treinen moeten kunnen stoppen - hetzij in het geval dat een groter station verderop niet bereikbaar is en een intercitytrein op een 'stoptreinstation' moets toppen, hetzij in het geval dat treinen simpelweg langer worden omdat er meer reizigers zijn.

Liever te lang dan te kort (zo kan NS makkelijker en sneller extra treinstellen inzetten tijdens de drukke dagen, overigens doen ze dit niet).

Omdat de trein niet mag stoppen als er een gedeelte niet bij het perron uit zou komen, vandaar dat stoptreinen die op tussengelegen stations stoppen ook korter zijn. Je kunt niet alleen maar een gedeelte van de trein ontgrendelen en bij het uitstappen zouden mensen anders in het spoor belanden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100