Als de ov-chip apparaat in de bus niet werkt moet je dan een kaartje kopen? Kun je een boete krijgen als je dat niet doet?

Stel dat er gecontroleerd wordt, heb je dan een rechtmatige reden dat je geen geldig vervoerbewijs hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het diverse malen meegemaakt. De buschauffeur heeft mij er vriendelijk op gewezen en ook vooral dat ik mocht doorlopen. Want een defect van het apparaat/systeem is de verantwoordelijkheid van de busmaatschappij. Zij kunnen je niet naar een ander betaalmiddel dwingen. Dat kunnen zij immers ook niet als de strippenkaart er helemaal uit is. Het is de busmaatschappij die ervoor moet zorgen dat het systeem altijd optimaal werkt. Eventuele fouten in het betaalde bedrag moeten ze immers ook terugbetalen. Als het systeem niet werkt, is dat de kosten voor de busmaatschappij.

Ha, die Annswers; Wel als er geen andere chipdinges aanwezig is en je het netjes bij de chauffeur hebt gemeld.

Als in de bus de mogelijkheid bestaat om een kaartje te kopen zul je dat moeten doen als het chip-apparaat niet werkt. Als je gecontroleerd wordt en je hebt geen kaartje dan kun je beboet worden.

Tuurlijk moet je dan een kaartje kopen, als het apparaat niet werkt. Als je een kaartje in de bus kan kopen, moet je dat doen. Je hoort nu eenmaal in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs. Anders is het, als het kaartjesautomaat in de bus niet werkt en de buschauffeur verkoopt geen kaartjes. Zo'n bus rijdt er bij mij in de buurt naar het vliegveld. Daarvan zei de chauffeur: niets aan te doen.

Ik heb zelf een OV-studentenkaart, en als ik vrij reizen heb, zou het te zot zijn dat ik een kaartje moet kopen. Als de apparatuur niet werkt, is dat niet het probleem van de reiziger. Ik heb ook eens gehad dat ik een dalkaartje wilde kopen bij de chauffeur, maar die had ie toen ook niet. Toen mocht ik ook doorlopen. Als de chauffeur zegt dat je wel één moet kopen, moet je hem erop wijzen dat het niet jouw verantwoordelijkheid is, als de apparatuur niet werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100