Wat zou je allemaal kunnen doen in de trein als je lang moet reizen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goed boek lezen, dan snelt de tijd voorbij.

Binnenkort is er Wifi in de trein. Dus kan je lekker op deze website gaan zitten, dan verveel je je niet. Laptopje of smartphone vereist.

lezen, gezellig kletsen met andere reizigers. Je mail lezen en beantwoorden op je mobiel. Niet bellen, want dat is storend. Je huiswerk leren. Een brief schrijven een vergadering voorbereiden een trui breien naar buiten kijken

Lezen, patiencen, spelletjes spelen op je mobie, sms'en. Als je je laptop meeneemt kun je een film kijken. Sommige treinen hebben ook al wifi, kun je lekker internetten.

Kijken naar de mooie ongrijpbare natuur die aan je voorbij gaat, bomen dansen en gebouwen sjansen met elkaar. In de auto zie je dit niet omdat je je ergens anders op concentreert, maar in de trein kan je het zien! Lekker ontspannen erbij weg dromen :-)

Koeien tellen... Of kerktorens. Een boek lezen, een puzzel oplossen, met iemand bellen, en als het niet druk is, zou je zelfs nog kunnen gaan fitnessen in de trein. Of pak pen en papier, en ga je plannen opschrijven, wat je komende tijd allemaal wilt gaan doen. Kun je het daarna niet vergeten. Toegevoegd na 8 minuten: Probeer eens om met een medereiziger in gesprek te komen. Als die persoon daar niet van gediend is, merk je dat snel genoeg. Maar voor het zelfde geld laat die persoon blijken het wel heel gezellig te vinden om samen te kletsen, en dan vliegt de tijd. Voor je het weet ben je op plaats van bestemming.

sudoku puzzel maken

als je alleen bent....koeien tellen, als je met zn tweeen of meer bent: ''ik zie ik zie , wat jij niet ziet''...........

Ik luister meestal radio, lees een krantje en maak af en toe een puzzel.

Een stiltecoupe opzoeken en slapen. Of mediteren. Of gewoon zitten en zijn en verder niks. Ik kan dat uren volhouden als ik mijn make-up gedaan heb, ontbeten heb, een koffie gedronken heb, alle krantjes die in de trein liggen gelezen heb en het landschap wel gezien heb en mijn boek uit heb.

Een luisterboek op mijn mp3 speler.

gesprekken afluisteren,

Ulysses van James Joyce eindelijk eens uitlezen. En als je heel veel tijd hebt dan gelijk maar Der Zauberberg van Thomas Mann en A la recherche des temps perdus van Proust er achteraan. Of toch maar het hele Bureau van Voskuil? Of de Historiae van Herodotus?

Als ik op een terras zit vind ik "mensen kijken" het leukst. Dus doe alsof je op een terras zit, en bekijk alle mensen om je heen. Hele verhalen kun je daar voor jezelf bij verzinnen; waar ze vandaan komen, waar ze heengaan, en waarom. Ik zelf kan me daar uren mee vermaken. Mocht je dat niet lukken kun je natuurlijk ook, zoals voorgangers al aangaven lezen, gamen (op mobiel, nintendo ds of psp), sudoku's oplossen (of andere puzzels) of muziek luisteren.

Sex hebben in een lege coupe! Nooit gedaan maar lijkt me erg spannend

Wat ik altijd deed, iPod, boeken en tijdschriften mee. Dus muziek luisteren, beetje lezen en slapen en als ik geluk had een gezellig gesprek voeren met een medepassagier. Leuke manier om mensen te ontmoeten.

Een partner uitkiezen:)

Ik zou het vliegtuig nemen! Boven de 500 km schijnt dat efficiënter te zijn.

Boek lezen, leren, puzzelboekjes meenemen, van die electronica dingen (zoals psp etc.) muziek luisteren, brieven schrijven en op internet. Tijd zat om na te denken over dingen hoe je iets wil doen ofzou kunnen aanpakken. Al je gedachten op papier zetten. Let maar 's op hoeveel je te schrijven hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100